fredag, juli 31, 2009

Midsommarfirande


En snabb sida som berättar om en del av vårt midsommarfirande på Fornhemmer i Arbrå. Kul att få med så många bilder firandet fast det bara är en 6x12 sida. Inspiration till den här sidan har jag fått från en av Helenes skisser.

torsdag, juli 30, 2009

Jag har hittat ett litet bildredigeringsprogram. Det heter PhotoScape och är helt gratis att ladda ner. I programmet kan man enkelt redigera foton, skapa collage, fixa ramar m.m.

Ett litet collage med bilder från Bondens marknad på Söder.

Några bilder från midsommarfirandet på Fornhemmet i Arbrå.

Fler bilder från midsommar. Vi har som tradition att alla får (MÅSTE) välja en hatt att ha på sig. Alla hattar och mössor har en historia och de har tidigare ägts av någon släkting. Först ut är Johnny i en fin stickad toppluva, den har dock krymt i en tvätt och är lite liten. Johnny har lyckats få den här mössan i snart 20 år. Kenneth har moster Einas fina skidmössa med nitar, den hade hon när hon var i Vemdalen. Christoffer bär en tjusig "Stenmarksmössa". Av barnen var det bara Linnea som ville ha en hatt i år, hon fick morbror Ingvars fin, fina hatt från 50-talet.

söndag, juli 26, 2009

Mera från mig


Två sidor till blev det i kväll! Vad som hände med färgerna när jag scannade den vet jag inte för så här bleka ser de inte ut i verkligheten. Vi får se om jag hinner med en till innan det är dags att sova.

Här kommer två till


Nu har jag scrappat två nya sidor till vårt semesteralbum. Symaskinen har fått gå varm ;-) Här är det Linnea och hennes kusiner som klappar en kossa på Svedbovallen, där går de flesta djuren fritt precis som förr i tiden.

lördag, juli 25, 2009

Sommaralbum

Efter att ha inspirerats av en artikel i senaste numret av Scrapbooking m.m. så har jag påbörjat ett litet album om våra utflykter och resor den här sommaren. Sidorna är scrappade i 6x12. Det är ett alldeles lagomt format eftersom det går förhållandevis snabbt att scrappa dem.
Sedan är det ett stort plus att det faktiskt går att scanna dem i min knasiga scanner. Ska jag scanna en 12x12 LO måste jag göra den i fyra delar som sedan ska trixas ihop.
Här kommer de första sidorna.


fredag, juli 17, 2009

Livet på landet!

Tänk vilken lyx det är att få ha sommarlov hela sommaren! Jag njuter varenda sekund av att få tillbringa tiden tillsammans med min familj, släkt och vänner.
Nu är vi i vårt sommarparadis och har det bra. Linnea har varit och badat med sin sommarkompis. Jag och Vilda har varit ute och hon har lekt med två nya hundkompisar. Johnny och min morbror har försökt att laga åkgräsklipparen men det gick visst inte så bra!
Jag har inte tagit med mig några scrapsaker trots ett enormt scrapsug. Jag får passa på att fotografera så mycket som möjligt så jag har foton att scrappa senare.

onsdag, juli 15, 2009

En till...

Ja, det blev en till LO som blev klar det här dygnet. Helt otroligt!!! Jag förstår inte vad det är med mig och ROSA??? Rosa är inte min favoritfärg , ändå skulle jag tro att 90% av mina layouter är rosa. Den här blev också rosa trots att jag hade plockat fram papper som gick i turkost och även ett par i grönt.
Inspiration till den här layouten fick jag från en av Momas layouter.

Kors i taket - jag har scrappat!

Jo, jag har chockat mig själv genom att scrappa tre layouter med fotografier från förra sommaren. Att få vara ledig och känna att jag har all tid i världen känns underbart. Då finns det tid för att sitta och pilla med papper och dekorationer i lugn och ro.

Vad ska man säga om den översta layouten? Hysterisk och mitt första försök att scrappa på mycket, mycket länge. Under ett par år har jag tagit liknande foton på Linnea mest för att det är kul. Inspiration från en skiss av
Helen som jag hittade på Skaparlusten. Papper och stickers från October Afternoon, blommor från Magdas och Prima.

Förra sommaren plockade Linnea massor med smultron något som naturligtvis skulle dokumenteras med hjälp av kameran. Inspiration till den här layouten hittade jag på HÄR Papper från MM, stickers och rubber charm (fågeln) från October Afternoon. Grenen har jag gjort med hjälp av QK branches Rev -0140-S.
En till LO är på gång - den ska bara få en rubrik och kanske lite dokumentation.

söndag, juli 05, 2009

Inte det också...

Efter allt strul som vi haft med min dator och internetleverantör under våren så var det ju helt onödigt att åskan gick in i just vårt hus. Efter vad jag hört så har naturligtvis min dator pajjat!!! Någon hade glömt bort att dra ut en sladd innan vi åkte på semester...

Fast det var ju tur att det inte blev värre.