onsdag, mars 21, 2007

Att välja valp...

En liten valps utveckling går oerhört fort, från blind och döv vid födseln till en liten livlig ”personlig” individ vid 8 veckor. Som valpköpare är det en nästan en omöjlighet att hinna bilda sig en uppfattning om de små individernas peronligheter under de få gånger man besöker valpkullen. Visst är det av stort intresse hur hunden ser ut men det allra viktigaste är trots allt hundens mentalitet, om den har "motor" eller inte osv. Så tillsammans med vår uppfödare kommer vi att hjälpas åt att välja en valp som passar oss. Jag litar fullständigt på hennes erfarenhet! Vecka 15 & 17 är det dags för oss att besöka valparna i valphagen. När valparna 7 veckor får vi veta vilken av valparna som ska flytta hem till oss.

3 kommentarer:

Helena sa...

Vad valp sugen man blir när andra skaffar valpar.
Men två vovvar är lagom för oss.
En perfekt tid att få hem en valp på.Mysig tid innan också medans man längtar och planerar för den nya familjemedlemmen.
Ha en skön helg!

Gunvor sa...

Visst är det svårt att välja! Men Tuffa (11 veckor nu) valde faktiskt oss när vi var och hälsade på och nu är det hon som regerar här hemma! Jag håller tummarna för att tiden ska gå fort tills ni får er nya familjemedlem!

Kram, Gunvor

Lilo sa...

Så mysigt med en hundbebbe! Välja namn är inte lätt... vi valde mellan Laban och Jumjum och det blev en Laban (för åtta år sedan, vad tiden går!). Yatzy tycker jag var gulligt och ovanligt. Amanda har långa listor med hundnamn hon gillar, kanske ska be henne maila dem till dig så får du ännu mer att välja mellan och ännu värre beslutsångest. ;)