måndag, januari 16, 2006

Ett lättare liv




Ett lättare liv är titelsidan på mitt nya album som jag scrappar i 6x6.

Det handlar om mitt beslut att ta tag i det omöjliga, tråkiga och stundtals svåra - nämligen min övervikt. Beslutet är taget, målen är satta och då är det bara att sätta igång.

Den metod jag valt är Gi (glykemiskt index) som kortfattat går ut på att äta sunt och undvika insulinhöjningarna som småätandet och alla t ex kan ge. Jag undviker en massa onödiga kolhydrater. Förutom att tänka på vad jag äter så försöker jag ta en rask promenad på minst 30 minter varje dag! Det är härligt!

Första veckan gick mycket bra! Resultatet på vägen blev - 1, 6 kg och måttbandet visade hela -11 cm!Det känns härligt - bara resten kvar alltså ;-) Jag kommer att dokumentera min viktminskning med ett uppslag för varje vecka.

7 scrappade layouter 2006

8 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, bra idé att scrappa det hela under tiden också, då är det svårare att låta bli =)

Super duktig!
Kram

Linda Muhr sa...

Du är såå duktig, både att scrappa om det och verkligen ta tag i det!

Kram och lycka till!

Anonym sa...

Håller tummarna och önskar dig lycka till....
Kram syrran

Anonym sa...

Jag har oxå satt igång så kanske jag med borde scrappa om det. :-)

Tror vi håller ungefär samma taktik du och jag, även om jag gillar ris/pasta/potatis alldeles för mycket. Men det ska gå med massor av motion i alla fall. Har nyss satt fast min stegräknare. :-)

Anonym sa...

Gud vilken bra idé. Jag kanske skulle ta och apa efter trots att jag bara kör digiscrapping. Men ett album kanske vore på sin plats. :) Jag har ju börjat tvinga äldsta dottern att fota mig en gång i månaden bara för att se om jag kan se någon skillnad måndad till månad.
Sen kan man ju använda albumet som ett avskräckande exempel när man blir hemskt gottesugen. *S*

Anonym sa...

Å vilken rolig idé, att scrappa om eländet! ;o) Ska definitivt göra något sådant jag med, när jag tar tag i mitt eget liv...

Om du tvingar dig själv att scrappa om eventuella motgångar också, så blir det svårare att "trilla dit" - när du måste visa upp det i ditt fina album! Skulle funka som en toppen-morot för mig i alla fall! ;)

Lycka till!

Anonym sa...

'Et lettara liv' er en 'great idea'!!! Perhaps I'll scraplift this idea ;-)
Hälsinger fra island!

Mikaela sa...

Vad snyggt du gjort, det borde ju vara en riktig sporre att gå ner, lycka till! (jag borde också göra ett sånt album...)