lördag, december 03, 2005

Kärleken blommade på Folkoperan igår kväll.

Som en något sen 18-års presen fick Kenneth en helafton tillsammans med mig. Kvällen började som sig bör med en god middag på Noodle House, Götgatan 62, en av Stockholms mest prisvärda restauranger. Deras vietnamesiskt kök doftar, hettar och svalkar och smakar så att det står härliga till. Vi åt varsin Noolde House special med friterade Scampi, vietnamesiska vårrullar, grillad kycklingfile på spett, skivad entrecote samt friterade bananer med glass och apelsinblomshonung till dessert. MUMS!!!

Sedan tog vi en rask promenad till Folkoperan på Hornsgatan för att se den sista föreställningen av "Romeo och Julia" av Charles Gounod. Kvällens Romea var Ulric Björklund och Julia Marie Rosenmir, båda två sjöng så vackert att ögonen tidvis fylldes av tårar.


Romeo och Julia - en tidslös saga

"Romeo och Julia är för många symbolen för den sanna kärleken. De två ungdomarna möts på en maskerad och förälskar sig i varandra - trots att de kommer från konkurrerande familjer – Capulet och Montague. I hemlighet gifter de sig, men Julias föräldrar planerar dock ett helt annat bröllop för sin dotter. Julia beslutar sig därför att ta ett gift som ska få henne att sova så djupt att alla tror att hon är död, för att därefter kunna fly iväg med Romeo. På sin egen bröllopsdag faller Julia död ner. Hon placeras i familjens krypta där Romeo sedan finner henne. Han missförstår situationen och tar sitt eget liv för att få återförenas med sin älskade. När Julia vaknar upp finner hon Romeo död bredvid sig och beslutar sig för att följa honom i döden. "

Bilden lånad från Folkoperans hemsida

Inga kommentarer: